Mat og helse

 

Golden Milk har tatt helseentusiaster og sosiale medier med storm. Sammen med søt honning passer drikken perfekt i vinterkulden! 

 

Du trenger:

 

2 dl mandelmelk

1 dl vann

2 poser med ingefær-te

2 kapsler Nature's Sunshine Fortomax

1 ss Cocosa MCT

Honning

 

Ha mandelmelk og vann i en gryte sammen med 2 poser med ingefær-te.

Ha i pulveret fra to Nature's Sunshine Fortomax kapsler (gurkemeie+svartpepperekstrakt)

 

Tilsett 1 ss Cocosa MCT og rør godt under oppvarming. Smak til med honning.

 

Oppskriften er hentet fra: https://soma.no/oppskrifter/golden-milk/ 

 

 

Pizzabunnn:

3 dl lunkent vann

ca 5 dl hvetemel (eller pizzamel)

ca 1 dl Fiberfin

2 ss Extra Virgin olivenolje

1 ts salt

2 ts tørrgjær

 

Pizzatopping:

100 g rød pesto

50 g babyspinat

50 g mozzarellaost i biter

50 g fetaost

3-4 ss pinjekjerner

 

Lag pizzadeigen først, slik at den får tid til å heve. Rør sammen lunkent vann, hvetemel, Fiberfin, olje, salt og tørrgjær til du har en jevn deig. Dekk bakebollen og la deigen heve i 1 time.

Sett ovnen på 230 garder og plasser et stekebrett midt i ovnen. Har du pizzasten setter du den i ovnen i steden.

Kjevle ut deigen og plasser på et bakepapir. Stryk utover pesto og ha over spinat, smuldret feta og mozzarellaost.

Dra bakepapiret over på det varme stekebrettet og la pizzaen steke til kanten og toppingen er gyllen, 10-15 min.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist de noen minutter på høy varme slik at de får litt farge.

Strø pinjekjernene over den ferdige pizzaen og server med det samme. Velbekomme!

 

Oppskrift er inspirert av: https://soma.no/oppskrifter/vegetarpizza-raud-pesto-spinat-feta/

 

 

Du trenger:

 

150 g (2½ dl) usaltade cashewnøtter

15 myke og friske dadler uten stein

50 g (1,25 dl) kokosflak

½ dl sitronsaft

 

Legg cashewnøttene i en foodprosessor og bland til et grovt mel, og ta over i en bolle.

Legg dadler, kokosflak og sitronsaft i foodprosessoren og bland til en klebrig masse.

Ha massen over i nøttemelet og bland til en tykk og klebrig deig.

Trykk deigen ut til et rektangel på en plate, cirka 10 cm lang, 15 cm bred og 1 cm tykk. La stå i kjøleskapet minst én time, eller over natta.

 

Del i seks avlange stenger, 2½ cm i bredden. Pakk dem i bakepapir og oppbevar i kjøleskapet. Perfekt som snacks på reisen!

 

 

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 1 liten moden banan
  • malt muskat
  • malt kanel
  • 2 tykke skiver fullkornsbrød med frø
  • 150 gr bringebær
  • olivenolje
  • 20 gr pistasjnøtter uten skall
  • 4 toppede spiseskjeer naturell lettyoghurt
  • manukahonning

 

Slik gjør du

  1. Bland eggene med den skrelte bananen og en klype av muskat og kanel.
  2. Når røren er glatt, hell den over i en lav og vid skål.
  3. Skjær brødet i 2,5 tykke skiver. Skjær så et snitt i hver skive og vri på kniven slik at det blir en lomme i brødet.
  4. Bruk fingrene og putt inn bringebærene – så mye som mulig, men vær forsiktig så ikke brødet går i stykker.
  5. Legg brødskivene i eggeblandingen og trykk dem lett ned så de suger til seg eggene. Sett en stor teflonpanne på middels varme. Ha i en teskje olivenolje og gni ut med et tørkepapir.
  6. Hell halvparten av eggeblandingen som er igjen i den ene halvdelen av pannen. Legg på en av brødskivene slik at den får en deilig pannekakeoverflate. Gjenta med den resterende eggeblandingen og den andre brødskiven.
  7. Stek brødet i 3-4 minutter, til den får en gyllenbrun farge, og vend så med fast hånd. Stek like lenge på den andre siden.
  8. Knus pistasjnøtter i en morter. Hvis du vil kan du riste dem først.
  9. Server eggebrødene med en dæsj yoghurt. Strø over pistasjnøttene og et ekstra dryss kanel. Hell over litt honning.

 

 

 Oppskrift fra Jamie Olivers bok «Jamies Supermat»

Du trenger (10-15 stk)

 

5 utkjernede dadler

1-2 ts kokosolje

0,5 dl revet kokos

2 stk gulrøtter

1 dl mandelmel

0,5 ts kardemomme

0,5 ts kanel

0,5 ts vaniljepulver

 

Grovhakk dadler og gulrøtter.

Rør dette sammen med øvrige ingredienser til en fin masse.

Form til små boller, og sett i kjøleskapet i minst en time før servering.

Kan oppbevares noen dager i kjøleskapet, men ennå lengre i fryseren. Ta dem da fram ti minutter før serveringler

Skechers sko kjøper du hos oss!

Helsekost

Vi er fullsortiment helsekostbutikk, og fører alt innen kosttilskudd, vitaminer, mineraler, slankeprodukter, supermat, økologiske matvarer, naturkosmetikk osv.

Vareutvalg

Vi fører alle typer hjelpemidler, hud- og sårpleiemidler, hygieneartikler, ortoser, nakkekrage, brokkbelter, støttebandasje, kompresjonsstrømper, sko, strømper, ulltøy, puter, dyner, madrasser, massasjeprodukter og selvfølgelig det du trenger av supermat og helsekostprodukter.

Tradisjoner

I mer enn 30 år har Sæter Helsekost drevet salg og rådgivning innen helsekost, de siste 25 år av Trine Nordli. Vår helsekostavdeling drives i samarbeid med Norges største helsekostkjede LIFE, mens kompetansen innenfor blåreseptvarer og helseartikler ivaretas gjennom medlemsskap i Bandagistkjeden. Et av våre mål er å tilby riktige produkter, for best mulig å kunne bedre helse og livskvalitet. Vi er helt produktnøytrale og tilpasser etter ditt behov.

 

Leverandører

Våre leverandører er bl.a. Banda-kjeden, ABC, Bauerfeind, Medi, Medima, Mölnlycke, Tempur, Rehband, GaitLine, Scechers, Beurer, Tena, Abena, Attends, Weleda, MBT, NordiCare, Amoena, Camp Scandinavia, Silima, Super-Nature og selvfølgelig Life-kjeden.

Go to top