www.soma.no

 
Du trenger:

Bunn:

140 g mandler

2 egg

3 dadler

 

Fyll:

400 g bringebær

12 gelatinplater (en pakke)

3 dl kesam

3 dl yoghurt naturell

5 ts Steviosa sukker

1⁄2 ts vaniljesukker

Bær til pynt

 

Mal mandlene sammen med dadlene i en blender til alt er finhakket. 

Pisk eggene til de blir luftige og rør inn mandelblandingen. 

Ha blandingen i en bakepaprikledd form (ca. 20x30 cm) og stek den på 175 grader i 15 minutter. 

Avkjøl. 

Legg gelatinplatene i kaldt vann så de blir myke. Mos bærene og Steviosa godt (gjerne med stavmixer).

Kjør sammen bær, kesam, yoghurt, vanilje og Steviosa sukker i en blender til en jevn røre. 

Varm opp litt av blandingen i en kjele, og tilsett gelatinplatene så de løses opp.

Bland alt sammen til en jevn masse.

Hell massen over bunnen og sett kaken kaldt til den er stivnet.

Pynt med bær! 

 

 

Oppskriften er hentet fra: https://soma.no/oppskrifter/bringebaerkake-uten-sukker-og-mel/