Frisk ostekake

Du trenger:

Bunn:

1 måleskje Steviosa pulver

2 ss eplejuice

45 g Cocosa Extra Virgin (eller smør)

2 dl (75 g) havregryn

1 dl (35 g) valnøtter

1,2 dl (75 g) hvetemel/fint speltmel

Litt bringebær til pynt

 

Ostefyll:

1,5 dl fløte

200 g Philiadelphia-ost

0,5 dl presset sitronsaft

5 måleskjeer Steviosa pulver

1,2 dl melk

1,2 dl yoghurt

1,5 dl kokende vann

10 stk gelatinplater (legg 5 minutter i kaldt vann så de blir myke).

 

Slik gjør du:

Bunn:

Rør Steviosa ut i eplejuice. 

Tilsett smeltet Cocosa eller smør. 

Mal havregrynene og valnøtter sammen i en kjøkkenmaskin.

Tilsett mel og bland sammen til en deig.

Trykk den ned i en 22 cm rund kakeform og stek på 18o C i 15 minutter. 

Avkjøl.

 

Ostefyll:

Pisk fløten til krem og sett kjølig. 

Pisk Philiadelphia-osten lett. 

Tilsett sitronsaften som er rørt sammen med Steviosa.

Tilsett melk og yoghurt og rør godt (bruk gjerne en mixmaster).

Løs opp gelatinplatene i det kokende vannet og avkjøl noe.

Pisk det inn i osterøren.

Rør inn kremen til slutt og hell alt over bunnen.

Sett kaken kaldt til ostemassen er stivnet.

Pynt med bringebær.                                

                                                                                  
Næringsinnhold pr. 100 gram

Kcal. pr. 100 g: 234,2

Proteiner: 5,9 g

Fett: 18,3 g

Karbohydrater: 11,3 g

 

Denne oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat: http://www.funksjonellmat.no/oppskrifter