Sunnere kanelboller

Få ting smaker bedre enn nystekte kanelboller. Spesielt om du kan spise de med god samvittighet, slik som disse – proppet med proteiner.

Oppskiften gir ca 6-7 boller.

Du trenger:

80g mandelmel

40g bakepro

1 egg

2 ss kesam

1 ss Fiberfin (kan sløyfes)

1 ss fiberhusk

1 ts bakepulver

5-6 dråper Stevia Vanilje

en klype salt

5-6 ts sukrin

kanel og kardemomme

en liten skvett melk

 

Pisk egg med sukrin og Stevia, pisk deretter inn kesam.

Bland alt det tørre i en bolle og rør inn i det våte, til røren har blitt "deigete" i konsistensen. Om den blir for tørr/seig, så tilsett litt melk – den skal være litt sticky.

Legg ut plastfolie/cellofan på kjøkkenbenken, legg den klissete deigen oppå, og deretter et nytt lag med plastfolie. På den måten får du kjevlet deigen utover uten at det sitter fast i alt.

Ta av plastikken, og smør på litt smør på, dryss deretter sukrin og kanel over.

Begynn og rulle forsiktig. Væt fingrene ofte så ikke deigen setter seg fast. Rull med plastfolien som hjelp. Bruk en skarp kniv og skjær i passende størrelser. 

Inn i ovnen på 170 grader i 15-17 minutter.

Nytes når de er varme, og gjerne med valgfri glasur på – enten sukrinmelis eller Yaconsirup og/eller nøtter over.

 

Denne oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat: http://www.funksjonellmat.no/oppskrifter