Denne paien har mer fiber og proteiner, og mindre fett enn en ordinær pai, men smaker likevel kjempegodt!

 Du trenger:

 Deig:
1,5 dl (100 g) hvetemel
1 dl (50 g) FiberFin
50 g smør
1 dl cottage cheese

 Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost

 Deig:

Hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese eltes fort sammen (bruk gjerne food processor) og trykkes ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime, og skal forstekes i 10 minutter ved 225 grader.

 Fyll:

Spinat, løk og fetaost legges i paibunnen. Bruker du frossen spinat, bør denne få tine og renne av seg først. Salt, pepper, cottage cheese, egg og melk piskes sammen og helles over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien. Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader. Serveres med en grønn salat.

 

Denne oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat: http://www.funksjonellmat.no/oppskrifter