Denne kaken kan også fryses og spises som en iskake. Smaker like godt uansett!

Du trenger:

Bunn:
5 eggehviter
90 g Sukrin+
120 g Finmalte mandler/finmalte hasselnøtter
150 g sjokolade av ønsket type
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Mousse:
5 eggeplommer
80 g SukrinMelis
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljesukker)
1 ss bakekakao
200 g sjokolade av ønsket type
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte:

Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader.

Stivpisk eggehviter og rør deretter inn Sukrin+. Finhakk sjokoladen og vend sjokolade og mandel-/hasselnøttmel inn i eggehvitene sammen med hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene. Hell røren i formen og stek i 35-40 minutter, følg med. Avkjøl kaken i formen. Ta deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.

Mousse :
Pisk eggeplommer og SukrinMelis til luftig eggedosis. Bland sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og sikt det inn i eggedosisen. Smelt sjokoladen i vannbad og bland i et par spiseskjeer med fløte (OBS: Det er fort gjort at sjokoladen blir form varm, så følg med. Sjokoladen er klar når den er helt flytende og ikke la den stå over varmen ytterligere). Pass på at det ikke kommer noe vann i. Bland sjokoladen i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i eggeblandingen. Visp alt godt sammen.

Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig. Dersom du ønkser en iskake settes kaken i fryseren. Husk da på å ta kaken ut av fryseren 10 - 15 min før servering, slik at den blir enklere å skjære.

Tips: Rasp gjerne sjokolade og strø over kaken og/eller pynt med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.

 

Denne oppskriften er hentet fra Funksjonell Mathttp://www.funksjonellmat.no/oppskrifter