www.soma.no 

Fondant betyr at kaken er ”smeltet” i midten, og denne desserten er manges favoritt med sin flytende varme sjokoladekjerne. Server den gjerne med en kule vaniljeis ved siden av.


100 g Ecuador Organic 70%

100 g Cocosa Extra Virgin kokosolje 500 ml

80 g Cocosa Sukker

3 egg

50 g siktet hvetemel

 

Hakk sjokoladen og ha den i en blandebolle sammen med Cocosa Extra Virgin. Sett bollen i vannbad. Varm vannet forsiktig opp og rør hele tiden, til du har en flytende og blank saus.

Rør Cocosa Sukker og egg sammen. Blandingen skal ikke bli luftig – du skal bare røre, ikke piske.

Bland sjokoladeblandingen og eggeblandingen raskt sammen.

Sikt i melet og rør det kjapt inn.

Smør formene med et tynt lag med Cocosa Extra Virgin. Fordel litt mel i formene slik at de er dekket innvendig. Bank ut det overflødige melet.

Ha blandingen i formene og fyll opp til ca ½ cm under kanten.

La formene stå en time til kjøling.

Stek dem i ovnen i 7 minutter på 200 grader. La formene stå i et halvt minutt før du tar ut fondantene.

 

 Oppskriften er hentet fra: https://soma.no/oppskrifter/sjokoladefondant/