Du trenger (til ca 20 stk):

 

650 gram ukokte poteter (550 gram kokte)

150 gram bokhvetemel

1 ts salt

 

Kok potetene med skallet på.

La de avkjøles, skrell de og ha de i en bolle.

Tilsett salt og mos til det blir en potetmos.

Tilsett litt og litt mel og bland det godt inn i potetmosen.

Ha i såpass med mel at deigen akkurat kan formes til en pølse, og kutt denne i passelig store biter.

Bruk rikelig med mel på kjøkkenbenken, og trykk emnene først litt flate før du kjevler de flate.

Stek de på middels varme i en tørr stekepanne.

Stable under et fuktig kjøkkenhåndkle så de ikke blir harde og bevarer saftigheten.

 

Lompene holder seg i 3-4 dager innpakket i plast, og kan også fryses.

 

Oppskriften er hentet fra: http://lindastuhaug.blogg.no/1400532498_lomper.html