Du trenger:

Bunnen

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solsikkefrø
  • 2 dl tørkede morbær
  • ca 14 myke dadler uten stein
  • 1 krm kardemomme
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • en klype salt

Fyll

Lag 1:

  • 2 dl ternet mango (fersk eller opptint frossen)
  • 2 dl kokoskrem (eller den tykke delen fra øverste lag i en kokosmelkboks)
  • 1 krm ren vaniljeekstrakt
  • 2 dl cashewnøtter, bløtlagt i minst 1 time
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2 ss agavesirup
  • saften fra en halv presset lime

Lag 2:

  • 2 dl ternet mango (fersk eller opptint frossen)
  • 1 ss agavesirup
  • 2 ss kokosolje
  • zest (skallet) fra 1 lime

Valgfri topping:

  • Ferske bær
  • Kokosflak
  • Mynte

Dette trenger du:

  • En springform
  • Blender eller stavmikser

 

Bunnen: Kle nederste del av en form med avtakbare kant (springform) med bakepapir. Klem kanten fast.

Skjær dadlene i mindre biter og bland sammen med resten av ingrediensene til det blir en klissete, jevn røre.

Fordel massen jevnt i bunnen av formen.

La stå kaldt i ca. 30 minutter mens du forbereder fyllet.

Fyllet:

Lag 1: Skyll cashewnøttene og bland dem så med de øvrige ingrediensene til massen får en kremet konsistens. Det kan ta en stund.

Hell fyllet over i bunnen av formen og la fryse til i 30 – 60 min.

Lag 2: Bland alle ingrediensene til det øverste fyll-laget, og hell dette på toppen av ostekaken i ett jevnt lag. Riv skallet (zesten) av limen over topplaget, og la så kaken fryse i minst 2 timer.

 

Kaken skal tines i ca. 30 min før servering for å få en god konsistens. Topp med ferske bær, kokosflak og mynte.