Pizzabunnn:

3 dl lunkent vann

ca 5 dl hvetemel (eller pizzamel)

ca 1 dl Fiberfin

2 ss Extra Virgin olivenolje

1 ts salt

2 ts tørrgjær

 

Pizzatopping:

100 g rød pesto

50 g babyspinat

50 g mozzarellaost i biter

50 g fetaost

3-4 ss pinjekjerner

 

Lag pizzadeigen først, slik at den får tid til å heve. Rør sammen lunkent vann, hvetemel, Fiberfin, olje, salt og tørrgjær til du har en jevn deig. Dekk bakebollen og la deigen heve i 1 time.

Sett ovnen på 230 garder og plasser et stekebrett midt i ovnen. Har du pizzasten setter du den i ovnen i steden.

Kjevle ut deigen og plasser på et bakepapir. Stryk utover pesto og ha over spinat, smuldret feta og mozzarellaost.

Dra bakepapiret over på det varme stekebrettet og la pizzaen steke til kanten og toppingen er gyllen, 10-15 min.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist de noen minutter på høy varme slik at de får litt farge.

Strø pinjekjernene over den ferdige pizzaen og server med det samme. Velbekomme!

 

Oppskrift er inspirert av: https://soma.no/oppskrifter/vegetarpizza-raud-pesto-spinat-feta/