Supermat


 

Spør oss om Supermat!

Hva er Supermat?

Supermat er mat med eksepsjonelle mengder med næring og som kan ha medisinsk virkning, for eksempel råkakao, inkabær, gojibær, acaibær, hempfrø, noni, alger, hvetegress, oljer og kokosfett.

Man kan bruke supermat som multivitaminkilde eller man kan få terapeutiske doser av virksomme næringsstoffer til å bekjempe diverse sykdommer og plager.Måten man inntar supermat er ofte som smoothie, snakcs eller tilsetning i mat, men mye får man også i kapsler. Supermat er ingen diett men et tilskudd til den vanlige maten. Hvor mye eller lite supermat bestemmer du selv i forhold til hva du ønsker å oppnå.

Hvilken supermat er det bra å starte med?

Vi anbefaler gress, alger og fettsyrer som basis i alle gode supermatkosthold.

Vi sier at “grunnsteinene” i supermat er gress, alger og riktig fett. Et godt sted å starte er derfor med en type gress, f.eks Pure Planet Purely Greens, en type alge, f.eks Pure Planet Spirulina, i tillegg til gode fettsyrer som f.eks Amanprana Okinawa Omega 3-6-9 eller Lecithin.

Supernature Purely Greens får du grønne blader fra spirer/gress og alger som inneholder flere essensielle næringsstoffer enn vanlige grønnsaker og er rikt på spormineraler og næringstoffer som ellers blir borte ved oppvarming. Gresstypene er av kun de første bladene som inneholder store mengder plantekjemikalier, klorofyll, betakarotener, enzymer og viktige spormineraler. Purely Greens øker oksygenopptaket i blodet som bidrar til at avfallsstoffer og opphopninger fortere kan transporteres ut av kroppen.

                       

Supernature Purely Greens Max er spesielt utviklet for det nordiske klima. Resultatet er kompleks bestående av 8 ulike frukt- og grønnsakspulver, 4 pulver av gressjuice, 2 typer alger, 8 krydderurter og tang.

Supernature Spirulina består av førsteklasses alger som renser, og gir kroppen dyp og livsviktig næring. Pure Planet Spirulina gir mye konsentrert næring og vil aktivisere kroppen din. Inneholder blant annet fullspektret B-vitamin, også B 12, samt at det er en rik kilde til magnesium.

 

Lecithin er naturens virkelige superfett, og kanskje ditt viktigste fett-tilskudd. Den er rik på de viktige fosfolipidene kolin og inositol som finnes i hjernen, nervesystemet og i kroppens celler. Supernature Lecithin øker opptaket og utnyttelse av næringsstoffer fra annen supermat blant annet på grunn av sin effekt på leveren og sin evne til å støtte en normal fettomsetting.

 

Hvilken supermat er bra for trening?

Hard trening belaster kroppen og uten et bra kosthold kan det føre til revmatisme, muskel- leddplager, osteoporose ol.. Feil kosthold kan føre til næringsmangler og syreopphopninger fordi kroppen ikke skiller ut avfallsstoffer effektivt nok.

Fettsyrer: gjør bindevev og muskulatur mykere og mer fleksibelt. Forebygger belastningsskader og betennelser. Betennelsesdempende, øker muskelvekst, booster hormoner og hjelper kroppen å forbrenne lagret fett.

Gressjuice pulver: inneholder blant annet vitaminer, mineraler, sporstoffer, aminosyrer, proteiner, og enzymer. Disse renser organene og øker utskillelsen av avfallsstoffer under trening og kan korte ned restitusjonstiden. Gressjuice pulver gjør også kroppen mer basisk, noe som forebygger belastningsskader på kort og lang sikt. Inneholder klorofyll som øker oksygeninnholdet i blodet og styrker cellefunksjoner.

Alger: inneholder vitaminer, mineraler, sporstoffer, enzymer, fotokjemikalier. Inneholder også en komplett aminosyreprofil som er svært lettopptakelig, og som likner mye på animalske aminosyrer. Svært lettopptakelig næring trenger minimal fordøyelse, og fører til mindre belastning for kroppen. Disse komponentene gjør at algene bygger opp, styrker og avgifter, i tillegg til å virke basiske. Avgifter også tungmetaller .

Rå kakao: Stimulerer leveren, gir umiddelbar energi, booster hormoner, skaper velvære, gjør at man kan presse seg lenger og hardere. Ideell under deffing. Fettet i rå kakao er den typen fett som i størst grad brenner visceralt fett.

Activated Barley: Bidrar til stabil energi og gunstige karbohydrater som stabiliserer blodsukkeret. Den er betennelsesdempende og -forebyggende, styrker cellefunksjoner, ideell før og etter trening.

Supernature Rice Bran Solubles

Supernature Rice Bran Solubles: inneholder et bredt spekter viktige næringsstoffer. Blant annet kraftfulle antioksidanter fra E-vitaminer, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Rice Bran Solubles inneholder også kolin, B-vitaminer (inkludert naturlig folat), og vitamin B6, som bidrar til nervesystemets normale funksjon. Supernature Rice Bran Solubles er næringsrik, mild og litt søt på smak, og helt ideell også til barn, gravide og ammende.

Supernature hampprotein

Hampprotein: Hamp en av de mest perfekte næringsammensatte råvarer og inneholder ca 40% av lettfordøyelig protein samt mange andre fine næringsstoffer som vitaminer, mineraler, anti-oksidanter, levende enzymer m.m

Hvilken supermat er bra for gravide og ammende?

Hva gravide, og ammende trenger ut ifra sin livssituasjon og sitt aktivitetsnivå er både veldig individuelt og vil også endre seg i faser. Så det viktigste for deg er alltid å lytte til kroppen i forhold til hva som skjer i de ulike fasene, for å endre dosering og "kjenne etter på nytt". Når det gjelder supermat, kan du spise det meste.

supernature chlorella

Chlorella-algen er særlig gunstig for gravide og ammende. Grunnen er måten chlorella-algen renser kroppen på, der avfallstoffene skilles ut gjennom fordøyelsessystemet fremfor lymfen.Forskning viser at tilskudd av Chlorella kan begrense overføring av dioxiner til morsmelk. Det vil si at ved å tilføre Chlorella, begrenser man at babyen får i seg potensielt skadelige miljøgifter fra mor.

 

 Pure Planet Activated Barley, Rice Bran Solubles, Amla C Plus, og Supernature Pure Lecithin er gode produkter i forbindelse med graviditet og amming, da disse tilfører viktige fettsyrer, vitaminer og mineraler. Mindre doser av Pure Planet Purely Greens og Greens of Barley vil også kunne være veldig heldig.

 

Vil du vite mer, klikk her www.super-nature.no

Kom innom butikken for mer informasjon, eller for individuell veiledning av vår ernæringsfysiolog.